Mobilt Bredband

Trådlöst och Mobilt Bredband
En trådlös och mobil uppkoppling erbjuder frihet.
Operatörer
Genomgång av operatörerna som erbjuder mobild bredband.
3G
Koppla upp dig och var mobil nästan överallt.
Turbo 3G
Surfa snabbt med stor frihet.

Trådlöst Bredband via WiFi

Trådlöst Bredband Hemma
Trådlöst Bredband Hemma
Surfa snabbt och trådlöst från soffan och balkongen.
Publika WiFi Hotspots
Ta med dig datorn till caféet eller p� resan.

Övriga Tekniker

EDGE
Surfa och var mobild även p� landsbygden.
4G
Efter 3G kommer 4G.
WiMAX
Kan WiMAX vara framtiden?

Övrigt

Ordlista
Hitta förklaringar till krångliga ord och begrepp.
Länkar
Länkar till andra sidor inom området.

 

Mobilt Bredband via Turbo 3G

Turbo 3G har senaste tiden hårdlanserats av de större operatörerna som trådlöst och mobilt bredband genom stora reklamkampanjer. Turbo 3G eller HSPA (High-Speed Packet Access) som är det tekniska namnet är ett antal tekniker som förbättrar överföringshastigheten i de existerande 3G näten, som en uppgradering. Turbo 3G tillåter hastigheter på flera Mbit/s och kan därför erbjuda trådlöst mobilt riktigt bredband.

Turbo 3G är än så länge en relativt ny teknik och täckningen är därför än så länge begränsad till de större städerna i Sverige. Enheter med stöd för Turbo 3G kan dock som tur är oftast använda det vanliga 3G nätet när det saknas täckning för Turbo 3G, givetvis med lägre överföringshastighet.

Antalet mobiltelefoner, datorer och andra produkter som stödjer Turbo 3G blir hela tiden fler. Sony Ericsson, Nokia, Motorola, Dell, HP och alla de andra större tillverkarna av telefoner och datorer bygger in stöd för Turbo 3G i allt fler produkter. Dessutom finns flera olika externa USB modem eller PCMCIA kort som kan användas för att ansluta till Turbo 3G näten via en bärbar dator utan inbyggt stöd för Turbo 3G.

Idag råder det i det närmaste krig på marknaden för mobilt bredband vid Turbo 3G och operatörerna slåss för att locka till sig kunder. Detta kan man som konsument såklart utnyttja för att kunna skaffa sig ett abonnemang för mobilt bredband till ett bra pris. Men - Med den konkurrens som råder på marknaden just nu lockas många operatörer att linda in sina erbjudanden i reklamen på olika sätt som gör att de ibland kanske inte riktigt talar klarspråk kring hur mycket tjänsterna egentligen kostar och där för bör man alltid jämföra de olika operatörerna åt på egen hand. Det man bör jämföra är förutom det uppenbara priset även exempelvis bindningstiden. En del operatörer erbjuder gratismånader till en början men detta kan istället göra att bindningstiden blir längre. Ytterligare en sak man ska kika på är trafikmängden. Trafikmängden är den totala storleken på alla sidor, bilder, filmer eller andra filer man laddar ner varje månad. Använder man bara sitt mobila bredband när man är på resande fot och då i princip endast använder det för att läsa sin e-post utnyttjar man kanske inte speciellt mycket trafik. Om man istället använder sitt mobila bredband som sin enda uppkoppling och gärna kikar på film osv. på nätet bör man kika ordentligt på hur mycket trafik som ingår i abonnemanget samt vad det ev. kostar om man går över den gränsen. Sist men inte minst ska man även kika på operatörernas täckning. Flera av operatörerna täcker idag in landets större städer riktigt bra men om man vill kunna röra sig utanför städerna bör man kika på vilken operatör som kan erbjuda bäst täckning i de områdena. Kika på operatörernas webbsidor (länkar finns i vänsterkolumnen) eller ring eller besök deras butiker för att få svar på dessa frågor och vilken operatör som passar dig bäst.


 
 
© Trådlöst-Bredband.nu 2007-2021  ¡¤  info@tradlost-bredband.nu  ¡¤  information om cookies
Trådlöst-Bredband.nu ingår i Russin Produktions nätverk av webbsidor.
mont blanc pen shop online montblanc shop abercrombie canada monster beats botanical slimming gel victoria secret online monster headphones tiffany sale louis vuitton montblanc