Mobilt Bredband

Trådlöst och Mobilt Bredband
En trådlös och mobil uppkoppling erbjuder frihet.
Operatörer
Genomgång av operatörerna som erbjuder mobild bredband.
3G
Koppla upp dig och var mobil nästan överallt.
Turbo 3G
Surfa snabbt med stor frihet.

Trådlöst Bredband via WiFi

Trådlöst Bredband Hemma
Trådlöst Bredband Hemma
Surfa snabbt och trådlöst från soffan och balkongen.
Publika WiFi Hotspots
Ta med dig datorn till caféet eller p� resan.

Övriga Tekniker

EDGE
Surfa och var mobild även p� landsbygden.
4G
Efter 3G kommer 4G.
WiMAX
Kan WiMAX vara framtiden?

Övrigt

Ordlista
Hitta förklaringar till krångliga ord och begrepp.
Länkar
Länkar till andra sidor inom området.

Rekommenderade Länkar

Jämför Mobilt Bredband
Bredbandsskolan.se

 

Operatörer inom Mobild Bredband

Det finns flera operatörer som erbjuder mobilt bredband i Sverige idag. Nedan finner du de större av dem.

Telenor

Telenor i Sverige levererar tjänster inom mobil och fast kommunikation men bredband, fasttelefoni, mobiltelefoni och TV. I Telenor Sverige familjen ingår även Bredbandsbolaget, Glocalnet och Canal Digital. Totalt arbetar cirka 2 500 personer på Telenor Sverige och det svenska huvudkontor ligger i Karlskrona. Totalt har Telenor omkring 90 större och mindre butiker runt om i landet.

Enligt Telenor täcker deras mobilnät 99% av Sveriges befolkning och deras bredbandsnät når ca. två miljoner hushåll.

Besök Telenors webbsida.

Tre

Tre eller enbart "3" är det varumärke som Hi3G Access AB använder för att marknadsföra sina tjänster i Sverige. Operatören marknadsför sig som en pigg uppstickare mot framförallt ungdomar och sattsar stort på musik och annan underhållning i mobiltelefonen och näten. Tre har enbart mobila tjänster inom mobiltelefoni och mobilt bredband.

Besök Tres webbsida.

Glocalnet

Glocalnet grundades 1997 men ingår sedan 2006 i Telenor familjen men marknadsförs under det egna varumärket. Glocalnet är enligt egen utsago den tredje största operatören. Företaget säljer tjänster inom fast och mobil telefoni samt datakommunikation och bredband och marknadsför sig som ett lågprisalternativ

Glocalnet använder samma nät som Telenor för sina tjänster.

Besök Glocalnets webbsida.

Tele2

Tele2 ingår i Kinneviksfären och marknadsför sig som ett komplett kommunikationsbolag. Företaget grundades 1992 och var en av de första operatörerna som utmanade Telia när de fråntogs sitt monopol. I Tele2 familjen ingår även varumärkena Tele2Comviq, Optimal Telecom, Parlino och Datametrix Nordic. Tele2 har en aggressiv prisstrategi och stävar enligt egen utsago efter att marknadens lägsta priser. Jämför själv Tele2 mobilt bredband.

Besök Tele2s webbsida.

Telia Sonera

Telia Sonera marknadsförs i Sverige oftast under det förenklade namnet Telia. Telia Sonera är Sveriges största telekommunikationsföretag med flest kunder och störst omsättning. Företaget säljer tjänster inom fasttelefoni, mobiltelefoni, datakommunikation och digital-TV till företag och privatpersoner.

Telia har det mest utbyggda GSM nätet av alla operatörer i Sverige. Telia har ingen egen 3G licens utan delar 3G nät med en av de andra operatörerna. Telia erbjuder även WLAN tjänster med WiFi hotspots utspridda på strategiska platser runder varumärket Telia Homerun.

Besök Telias webbsida.

 
 
© Trådlöst-Bredband.nu 2007-2021  ¡¤  info@tradlost-bredband.nu  ¡¤  information om cookies
Trådlöst-Bredband.nu ingår i Russin Produktions nätverk av webbsidor.
mont blanc pen shop online montblanc shop abercrombie canada monster beats botanical slimming gel victoria secret online monster headphones tiffany sale louis vuitton montblanc