Mobilt Bredband

Trådlöst och Mobilt Bredband
En trådlös och mobil uppkoppling erbjuder frihet.
Operatörer
Genomgång av operatörerna som erbjuder mobild bredband.
3G
Koppla upp dig och var mobil nästan överallt.
Turbo 3G
Surfa snabbt med stor frihet.

Trådlöst Bredband via WiFi

Trådlöst Bredband Hemma
Trådlöst Bredband Hemma
Surfa snabbt och trådlöst från soffan och balkongen.
Publika WiFi Hotspots
Ta med dig datorn till caféet eller p� resan.

Övriga Tekniker

EDGE
Surfa och var mobild även p� landsbygden.
4G
Efter 3G kommer 4G.
WiMAX
Kan WiMAX vara framtiden?

Övrigt

Ordlista
Hitta förklaringar till krångliga ord och begrepp.
Länkar
Länkar till andra sidor inom området.

Rekommenderade Länkar

Jämför Mobilt Bredband
Bredbandsskolan.se

 

Vad är Trådlöst och Mobilt Bredband?

Trådlös uppkoppling erbjuder en väldig frihet. Oavsett om behovet handlar om att man vill kunna läsa nyheterna på nätet på balkongen på sommaren eller behöver kunna skicka iväg en offert till kunden när man sitter på flygplatsen erbjuder en trådlös uppkoppling möjligheten.

Idag finns flera olika möjligheter för den som vill koppla upp sig trådlöst. Det vanligaste är att man pratar om trådlöst bredband, trådlöst nätverk eller mobilt bredband. Är då allt detta samma sak? Det låter ungefär som samma sak men vanligtvis brukar man säga att det är två olika saker. Trådlöst bredband brukar man mer likna vid trådlöst nätverk, dvs. ett begränsat trådlöst nätverk som förlitar sig på en trådbunden uppkoppling mot Internet. Trådlöst nätverk eller bredband bygger oftast på tekniken WiFi och är oftast det man själv sätter upp hemma eller på arbetsplatsen för att ens egna datorer och andra prylar ska kunna koppla upp sig mot varandra och mot Internet trådlöst. Mobilt bredband är däremot oftast en mobil uppkoppling för en enskild dator som används för att koppla upp just den datorn mot Internet via 3G eller Turbo 3G. Tekniken för mobilt bredband bygger på samma teknik som tredje generationens mobiltelefoner använder. Skillnaden mellan trådlöst bredband eller nätverk och mobilt bredband går att likna vid trådlösa telefoner man har hemma, som man kopplar till ett trådbundet telefonjack med en mobiltelefon som inte är beroende av någon annan uppkoppling eller anslutning. Gränsen mellan teknikerna är inte alltid helt självklar och man bör snarare se teknikerna som att de kompletterar varandra snarare än konkurrenter. Inget av alternativen är varken dykt eller speciellt krångligt. Att sätta upp ett trådlöst nätverk hemma för att exempelvis kunna surfa från soffan är enkelt och kräver i princip bara en trådlös router, vilket finns att köpa i de flesta teknikvaruhus. En trådlös router är oftast ganska liten, som en halv skokartong, inte speciellt dyr och instruktionerna och guiderna för att installera routern är oftast ganska enkla att följa. För att detta ska fungera behöver man dessutom en fast bredbandsuppkoppling som komplement. Att skaffa mobilt bredband för att kunna surfa från sommarstugan eller parken är ännu enklare. Flera operatörer erbjuder olika abonnemang för mobilt bredband där man i de flesta fall betalar en månadsavgift beroende på hur mycket man vill kunna surfa.


 
 
© Trådlöst-Bredband.nu 2007-2021  ¡¤  info@tradlost-bredband.nu  ¡¤  information om cookies
Trådlöst-Bredband.nu ingår i Russin Produktions nätverk av webbsidor.
mont blanc pen shop online montblanc shop abercrombie canada monster beats botanical slimming gel victoria secret online monster headphones tiffany sale louis vuitton montblanc